Tuesday, 15 May 2012

VCO UNTUK KEHAMILAN DAN B/FEEDING

Ibu mengandung, Ibu menyusu(BF) , Sedang berpantang boleh makan ke? Ade side effect x?

Jawapannye BOLEH .Tiada side effect untuk kandungan, kesihatan dan juga bayi. 100 % dari minyak kelapa dara Gred A dan ada juga few mommies yang berkongsi VCO merupakan MILK BOOSTER mereka :)

Sewaktu mengandung

VCO akan membekalkan tenaga, membuat kita kelihatan lebih ceria dan insyallah memudahkan bersalin(pengambilan minyak kelapa merupakan antara petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan jaundice kepada baby. Masalah perut harimau (hehehe) atau strechmark dapat dikurangkan atau lebih baik lagi jika anda sapukan seperti bio oil(VCO sangat berbaloi sebab dapat makan dan sapu).Make a wise choice.

Sewaktu menyusukan (BF)
Makan VCO seperti biasa :) baby akan mendapat khasiat VCO dalam masa yang sama untuk kulit yang putih bersih. sapukan VCO untuk rambut baby supaya cepat tumbuh. Kandungan asid laurik dalam VCO sangat baik untuk mencegah virus dan bakteria untuk menyerang ibu dan anak.

Semasa Dalam Pantang
Juga amalkan VCO seperti biasa, Tiada pantang/bentan. Jadikan VCO sebagai makanan tambahan anda setiap hari. Badan akan sentiasa bertenaga untuk menjaga anak kecil :) dan yang penting kulit sentiasa lembab dan tidak kering :)) anda juga boleh ambil collagen sewaktu menyusukan dan dalam tempoh berpantang. Tiada masalah 

VCO SEMASA HAMIL

 

Pengambilan VCO Semasa Kehamilan


virgin coconut oil(VCO) keluaran CATALYST :



vco softgel capsule - 60 capsules
RM 39.90 - SEMENANJUNG
RM 43.90 - SABAH & SARAWAK

vco pure oil / liquid
RM 39.90 - SEMENANJUNG
RM 43.90 - SABAH & SARAWAK

eazy - pemilik blog

Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk ini adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.

Berkongsi tentang pengalaman eazycatalyst yang mengamalkan softgel capsule sepanjang tempoh kehamilan dan selepas selamat melahirkan.Antara kebaikan dan kesan yang dialami :

  • Kurang masalah keletihan & tidak bertenaga semasa bekerja
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat/berminyak walaupun perubahan hormon berlaku sewaktu hamil
  • Sistem penghadaman/pencernaan lancar-tiada masalah sembelit
  • Tiada masalah keputihan sewaktu hamil
  • Masalah kulit meregang/merekah dapat di atasi (strechmark)
  • Kulit bayi cantik, tiada jaundis/kuning
  • Sentiasa bertenaga dan tidak letih(dalam tempoh 10 hari awal berpantang)
            kredit to eazycatalyst

Monday, 14 May 2012

CATALYST PRODUCT

PRODUK-PRODUK CATALYST



CATALYST COLLAGEN
15 sachets / 3gm each (dietary supplement)
RM 59.90 (semenanjung)
RM 65.90 (sabah&sarawak)

  • Mencerahkan Kulit dan Mencantikkan Kulit Wajah
  • Mengurangkan Pigmentasi/ Bekas2 Hitam / Jeragat di Muka
  • Meningkatkan Kadar Kelembapan dalam Kulit
  • Mengurangkan Garis-garis Halus dan Tanda2 Penuaan
  • Melicinkan dan Menggebukan Kulit
  • Membuat Kulit / Tona Wajah Sekata
  • Mengembalikan Bentuk Badan & Struktur Tubuh
  • Menghilang/mengurangkan garisan kedut halus terutama di bawah mata
  • Mencerahkan kulit dari dalam dan menghilangkan pigmentasi
  • Menghilangkan jerawat dan memudarkan parut jerawat dari wajah
  • Mencantikkan badan dan menghilangkan geleber kulit


CATALYST FIBRE DRINK(orange flavour)
dalam bentuk serbuk
RM 59.90 ( semenanjung)
RM 65.90 ( sabah & sarawak)
15 sachets / 15 gram each

CATALYST NATURAL FIBRE DRINK membantu :

  • Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  • Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat
  • Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora
  • Mengurangkan sembelit & meningkat kan pergerakan usus
  • Mengatasi masalah diarea(cirit)
  • Mengurangkan serum kolestrol & diabetes(kencing manis)
  • Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna
  • Membersihkan darah daripada toksin sekaligus membersihkan darah
  • Mencegah jangkitan yang disebabkan kuman merbahaya

Bagi sesiapa yang mengalami masalah penghadaman& pencernaan seperti masalah sukar untuk buang air anda adalah disarankan untuk mengambil CATALYST NATURAL FIBRE DRINK.


VCO HAIR REVITALIZER 
RM 39.90 (semenanjung malaysia)

RM 43.90 (sabah & sarawak)


CARA PENGGUNAAN :
1. sapukan hair revitalizer pada rambut anda
*jika rambut anda panjang (sapuan nipis sudah memadai)*


KEBAIKAN CATALYST HAIR TREATMENT SERIES:


1. mengatasi masalah kulit kepala berminyak& berkerak(kuping)
2. mengawal masalah kelemumur
3. mengatasi masalah keguguran rambut
4. mencantikkan rambut agar sentiasa kelihatan sihat & berkilat
5. melindungi kulit dari radiasi ultra violet matahari
6. menghitamkan dan melebatkan rambut



VCO HAIR TREATMENT - moisturizer
RM 39.90 (semenanjung malaysia)
RM 43.90 (sabah & sarawak)

CARA PENGGUNAAN :
1. sapukan hair treatment 1/2 jam sebelum mandi
2. pastikan terkena sehingga ke kulit kepala/akar rambut
3. basuh rambut seperti biasa dengan syampoo
*jika rambut anda panjang (sapuan nipis sudah memadai)*


* CATALYST MINDSTAR SANGAT DIGALAKKAN UNTUK *
- Pelajar Tadika, Sekolah Rendah, Sekolah Menengah-
- Pelajar IPTA/IPTS (yang sedang menuntut)-
- Mereka yang mempunyai masalah kurang perhatian dalam kerja(letih&lesu)-

*boleh diminum dari umur 4 tahun ke atas*(below pun bole,ikut kesesuaian)
RM 59.90 ( semenanjung)
RM 65.90 ( sabah & sarawak)
CATALYST FEMME VITA : Femme Vitality Natural Drink
RM 45.00 (Semenanjung)
RM 50.00 (Sabah & Sarawak)
15 sachets per box/ 3g per sachet
*1 sachet sehari*(Letak di lidah,hisap & minum air suam/jus)
 
KEISTIMEWAAN DAN KHASIAT FEMME VITA :
  • Membina dan mengecutkan rahim
  • Menguatkan otot dan menyempitkan faraj
  • Menegangkan dan mencantikkan bentuk payudara
  • Membantu merawat luka dalam perut selepas pembedahan
  • Memulihkan sistem pelinciran vagina
  • Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan semasa hubungan kelamin(suami-isteri)
  • Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
  • Menghilangkan bau badan dan bau mulut
  • Mengatasi masalah sengugut dan masalah keputihan
  • Melegakan panas badan
  • Bagus membantu merapatkan vagina dan mengecutkan rahim
  • Berkesan bagi meningkatkan dan membaikpulih kadar hormon estrogen yang berfungsi untuk mengaktifkan kolagen bawah kulit yang mana hasilnya akan anda lihat dan rasa setiap hari
  • Menegangkan dan menghaluskan struktur kulit dan menegangkan payudara dan menghasilkan potongan badan yang menarik dan seksi 

VIRGIN COCONUT SOFTGEL JUICE (health supplement)

RM39.90 (Peninsular Malaysia)

RM43.90 (East Malaysia)

MINYAK KELAPA DARA adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia dimana struktur asal dalamnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa dimana haba & kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamnya berubah, dapat membawa kemudaratan kepada manusia yang memakannya.

Antara khasiatnya:


  • Menyokong fungsi sistem imunisasi & metabolik yang sihat.
  • Mengurangkan berat badan.
  • Menyediakan satu sumber tenaga yang segera.
  • Mengandungi kalori yang sedikit berbanding lemak yang lain.
  •  Nutrien paling penting untuk kesihatan yang baik.
  •  Memudahkan penghadaman & penyerapan zat makanan.
  • Membantu untuk mengawal kencing manis.
  • Masalah esteoporosis
  •  Masalah penuaan pramatang & pengerutan kulit.
  •  Melembut & melincinkan kulit.
  •  Mencegah jangkitan bakteria, virus & kulat.
  •  Mengurangkan risiko penyakit Kanser, aterosklerosis & lain-lain

VIRGIN COCONUT SOFTGEL CAPSULE (health
supplement)
60 Softgel capsule / 500mg each
RM39.90 (Peninsular Malaysia)
RM43.90 (East Malaysia)

Antara khasiatnya:
  •   Menyokong fungsi sistem imunisasi & metabolik yang sihat.
  •   Mengurangkan berat badan
  •   Menyediakan satu sumber tenaga yang segera.
  •   Mengandungi kalori yang sedikit berbandinglemak yang lain.
  •   Nutrien paling penting untuk kesihatan yangbaik.
  •   Memudahkan penghadaman & penyerapan zat makanan.
  •   Membantu untuk mengawal kencing manis.
  •   Masalah esteoporosis
  •   Masalah penuaan pramatang & pengerutan kulit.
  •   Melembut & melincinkan kulit.
  •   Mencegah jangkitan bakteria, virus & kulat.
  •   Mengurangkan risiko penyakit Kanser,aterosklerosis & lain-lain.



apa itu VCO??

VCO??

u ollz penah dengar x??
VCO adalah shortform kepada Virgin Coconut Oil..
virgin coconut oil tu adalah minyak kelapa dara..(translate)
penah dengar x?ada org panggil minyak nyok dara..hehehehe...

APAKAH SEBENARNYA MINYAK KELAPA DARA??

minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yang di proses tanpa penggunaan haba atau kimai di mana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa di mana haba atau kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya..

KHASIAT & KEBAIKAN VCO..

”Minyak kelapa dara adalah minyak paling menyihatkan di dunia”
Dr. Bruce Fife
Director of the Southern Colorado
Chapter of the Weston A. Price Foundation


Antara Kebaikan/Khasiat Catalyst VCO :
- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.

sebenarnya banyak lagi khasiat n kebaikan VCO ni tp i x larat nk taip dah....hehehe..

i'm back!!!

haii....
lama gila kot i x update blog nih..sory la..busy dengan busines la katakan..ceeewaahh..ahaks..
bisnes ciput ja pon..
"ha, u ollz nak tau i buat bisnes apa??
jeng..jeng..jeng...

meh sini nak story kat u ollz..
masa i pregnant arituh i slalu tengok adik i yg no 2 tuh amalkan benda nih..i tanya dia 'hang mkan pa tuh?" dia kata dia makan VCO..i buat bodoh jelah..coz i nih x suka jenis2 supplement..
after a few week i nampak muka dia tu lain ckit..(bukan la mcm alien ke ape..)..nampak glowing n berseri2 je..so i pon siasat la produk apa yg dia amalkan tuh..selama i dalam pantang i dok kaji produk tu n secara x langsung menarik minat i untuk mencuba..dan baru 2 hari i amalkan memang terasa perubahan pada badan i..lepas tu hubby i plak try..seperti yang dijangkakan dia pon turut mengalami perubahan..

haa..ni la produk yg i amalkan tuh..

CATALYST VCO SOFTGEL

CATALYST COLLAGEN

Sunday, 26 February 2012

obsesi ku!!





ok..ada sapa2 kenal mamat hensem kat atas tuh??? boyfren baru aku hahaha...bukan la..mamat ni nama dia Dingdong Dantes..pelakon pemes kat filipina..aku xtau pasepa aku gila bayang sungguh kat mamat nih..oop..oops..jangan salah paham ukeh..mungkin sebab mamat ni teramatlah hensem (walaupon hakikatnya laki aku lagi hensem) dan aku suka sangat bila dia berlakon mesti jadi lelaki yang romantik..i loike!!kelass kau maria!hehehe..

Stairway to heaven

haa...aku mula dok gila kat 'cholo' ni bermula dari cerita stairway to heaven.mamat ni pegang watak Cholo..aduuuyaii..dalam citer tuh dia romantik sangat2..jalan citer yang best,sedih tapi bahagia..aku malas nk story citer nih..korang yang x penah tengok pandai2 korang la carik..tp aku berani jamin 100% terbaik dari ladang!!

Marimar

ok!setel citer stairway to heaven, aku dk gila citer marimar plak..(agaknya aku memang gila sungguh kot)mamat ni berlakon di samping awek dia..(patah ati aku..huhu) tp xpa..mujuq awek dia pon 100x cun..pendek kata memang sepadan la depa dua..macam pinang di belah ngan kapak..kahkahkah..




haa...cun x awek dia..awek dia nama Marian Rivera..semoga depa bahagia noh..

Thursday, 23 February 2012

~ mom in law ~

hamek kau....lama x update blog kan?? eleh..macam la ada orang nak baca..:(huhu...
last 2 week aku balik kampung..(rumah ibu mertuaku..)al maklumlah..menantu kesayangan.even hubby x balik pon aku tetap balik jugak rumah mak mertua..hehehe..sebenarnya mak mertua aku mai rumah aku..rindu katanya..(ceeeewaaahhh...syiokk weh jadi
menantu kesayangan..)so, aku pon buat keputusan untuk ikot mak mertua aku balik kampung..

hubby aku 2 beradik ja..dia anak last..abang dia pon dah berkahwin and ada 2 orang anak..abang ipaq aku nih tinggal sekali dengan mak mertua aku.so,x da la mak mertua aku sunyi sangat..mak mertua aku ni sebenarnya seorang yang amat cerewet.pendek kata bukan calang2 orang yang boleh jadi menantu dia..(aku ni kira terbaik la jugak..masuk bakul angkat sendiri okeh!!)hehehe...

pada aku,aku di antara wanita2 yang bertuah memiliki mak mertua yang baik dan penyayang..memandangkan mak mertua aku x ada anak perempuan so, aku n biras aku ni di anggap macam anak perempuan kandung..walaupon dia cerewet tapi hati dia baik. sifat cerewet dia tu mungkin sesetengah orang x boleh nak terima..rumah mesti kemas,tersusun tanpa sampah n habuk..kadang2 bilik aku pon mak mertua aku masuk tolong kemaskan,tolong susun baju2 dalam almari..(aku ingat aku dah cukup kemas, rupanya x cukup..hehe..)

part yang buat aku terharu sekali bila pada satu hari aku p shopping dengan mak mertua aku..mak mertua aku berkenan sangat dengan sepasang baju tidor tu..dia tanya aku nak x baju nih..aku cakap aku dah ada banyak dah baju tidor..dia dok tengok ja baju tuh, sekali promoter tu tanya,"anak mak cik ka nih?"(merujuk pada aku la...) belum sempat aku nak jawab mak mertua aku laju je jawab.." anak mak cik la.." aku ingat dia nk jawab 'x lah,ni menantu makcik'..masa mak mertua aku p bayar di kaunter, promoter tu cakap kat aku.."untung awak ada mak mertua macam tuh..dia ada anak lelaki yang bujang lagi x??"..kahkahkah...mungkin bagi orang lain x membawa sebarang makna..tapi pada aku ia cukup bermakna..(tacing weehh..dapat lak sepasang baju tidor yang cantik..jangan jelesss k)

petang tadi aku pon balik rumah aku..tu pasal aku dapat update blog..kalo kat kampung x sempat nak update.hikhikhik..sebelum balik sempat lagi mak mertua aku p carik kuih peberet aku, KUIH KARAS..emm..terharu sangat2!! my dear mom in law, puan shapinah I LOVE U SO MUCH!!!TQ 4 EVERYTHING MOM!





yang sebelah pengantin tu lah my mom in law.